Inspiration: Miley Cyrus

Hejsan!

Idag på självaste nyårsafton har jag valt en Miley Cyrus inspirerad makeup, som faktiskt en läsare har önskat.
Jag tycker hennes smink är jättevackert på dessa bilder och jag försökte göra en liknande. Det ser ut som om att hon har väldigt mörka skuggor på sig men i själva verket är det ögonfransarna och eyelinern som gör looken så mörk.


Bilderna är från Oscargala 2010 och hon bär en bronzig look men rosa läppar. Jättefint!

Först började jag med att grunda med en primer, Urban Decay Primer Potion. Sen packade jag på en brons/guldig skugga, Mac Amber Lights. Man kan även skymta lite ljusare skugga vid Mileys inreögonvrå så jag tog en vit skimmrig skugga och ljusade upp där.


(Sneda bilder, haha!)

OCH såklart skulle jag glömma att fota det sista steget men det är inte särskilt svårt så jag förklarar med bara ord istället.
Tillsist tog jag en mörkbrun skugga, Mac Mulch, i yttre kanten av ögat och sotade det utåt. Det kan man se på bilden nedan. En champangefärgad skugga som highlighter. Sen tog jag på massor av mascara, eyeliner i ögat och vid övrefransraden och slutligen ett par jättelånga lösögonfransar. För det är dem som gör Mileys smink så snyggt och intressant! :)


På kinderna har hon lite rosa rouge med en bronzig touch och på läpparna rosa läppstift med ett ljust läppglans.



Så blev det på mig! :)



Läsarfråga, Hudvård

Hej!
.
Läsarfråga:
Hej! Jag undrar om ni kan lägga ut nåt recept på ansiktsmask ? :)
Eller kanske tipsa om hur man blir av med "knottrig" hy ( pormaskar mm. )

.
Svar:
Jag ar personligen aldrig "vågat" blanda ihop en hemmagjord ansiktsmask, men om man vill prova på det så har jag hittat några tips om vad just din ansiktsmask bör innehålla!
.
Olika frukter och bär passar olika hudtyper. Den feta avokadon kan hjälpa torr hy medan ananas passar bättre till en fet hy. Undersök vilken frukt som bäst passar din hy bäst:
Ingrediens Hudtyp
Aprikos Torr och åldrad hy.
Avokado Torr och åldrad hy.
Banan Torr och åldrad hy.
Persika Torr och åldrad hy.
Papaya Torr och åldrad hy.
Äpple Torr och åldrad hy.
Ananas Fet hy.
Citron Fet hy.
Jordgubbar Fet hy.
Päron Fet hy.
Jag använder annars ansiktsmasker väldigt ofta, och mina favoriter köper jag faktiskt på Ö&B!
Där kostar ett två-pack med ansiktsmasker endast 10 kr, och jag tycker de fungerar alldeles utmärkt! De finns i olika sorter som har olika resultat och syfte.
.
Olika ansiktsmasker från Ö&B.
.
Om man vill ha lite finare masker så finns det att köpa på apoteket, fråga personalen om vad du bör använda till just din hy!
.
Om man har "knottrig", dvs oren hud med pormaskar och liknande skulle jag rekommendera en skrubb!
Då är det viktigt att det är en skrubb som är anpassad för ansiktet och inte kroppen, då kropps-skrubbar innehåller alldeles för grova korn.
.
Vare sig du har en stålande hy eller en hy som är oren är det viktigt att du tar hand om den!
Undvik tvål när du tvättar bort ditt smink (använd sminkborttagning ist, det torkar inte ut huden lika mycket!), använd gärna ett ansiktsvatten som renar och piggar upp och smörj in din hy morgon och kväll med en kräm som passar just din hudtyp!
.
När det handlar om hudvård så är det otroligt svårt att hitta rätt produkt för just en viss hy, så var inte rädd att fråga och ta hjälp av andra som är mer insatta inom området!
.
Lycka till! :)
.



Våren 2011

Nu när 2010 går mot sitt slut börjar i alla fall jag fundera på våren. Jag har kollat runt lite på internet och kikat efter trender och sådana makeuper som kommer bli mode 2011. Som vanligt finns det inte just en sminktrend att välja på utan flera.

Första trenden jag fick syn på var heltäckta ögonlock med en enda stark färg. Nu ska man inte kombinera olika färger som passar bra ihop utan ta en riktigt stark färg eller pastell, t.ex. ljusblå. Det kommer säkert bli supersnyggt till våren när man kommit ur den gråa och mörka vintern. Nu istället får man ge lite liv till ansiktet som kommer göra alla gladare. Jag skulle personligen kombinera denna ögon-makeup med rosiga kinder och naturligt bleka läppar. Men ha i bakhuvudet att det lätt kan bli för mycket, så va försiktiga de första gångerna ni testar på denna trend.



Den andra trenden jag hittade var dramatiska läppar i alla möjliga färger. Blodröda, orange eller rosa läppar är bara några av exemplen och de kan bäras matta eller riktigt glossiga. Resten av ansiktet ska då vara naturligt med nästan inget markerat, kanske endast tunn eyeliner och mascara.



De tredje och fjärde trenderna jag hittade är exakta motsatserna till varandra. Antingen ska man va helt naturlig och inte bära något dramatiskt smink som drar till sig blickar. Eller, min personliga favorit, sotade ögon.

Om man väljer att vara helt naturlig i ansiktet kan man istället lägga ner mer energi på sitt hår. Varför inte plattat hår med volym eller bakåtkammat i en knut? Sotade ögon verkar hänga kvar varje säsong vilket jag tycker är positivt för man kan variera sotningen med så många olika färger. Våren 2011 dominerar dock svart och metallic.



Alla dessa trender har tidigare visats på senaste fashionweek av de flesta modehusen som bl.a. Louis Vuitton och Gucci. Självklart så är de flesta makeuperna överdrivna och vanligtvis bär man dem inte ute en vanlig dag på stan. Tonar man ner det kan man använda dessa sminktrender närsom!


Era nyårssminkningar!

Efter nyår får ni läsare gärna maila bilder på era egna nyårs-sminkningar till oss!
Kankse kommer vi att utse en vinnare här på bloggen? :)
.
Här kommer en repris på några av våra egna sminknings-tips inför nyår!









.

Nytt från Make up store

Hej!
.
Idag var jag och inhandlade lite glitter och glamour på MakeUpStore, det är ju trots allt nyår imorgon!
Kommer visa resultaten och säga vad jag tyckte om produkterna senare på bloggen såklart :)
.
Lösögonfranslim, adhesive clear - 85:-

.
Mixing Liquid (används bl.a för att fästa lösglitter) - 155:-

.
Lösglitter, Hologram - 95:-


.
Strass-stenar, Black Diamond - 110:-





.

Läsarfråga, Mascara

Hej!
.
Läsarfråga:
Skulle inte ni kunna lägga upp bild på 
vilken mascara/mascaror ni använder ? :)
.
Svar:
Jo, det är klart vi kan!
Här kommer ett litet inlägg om vilka mascaror just jag använder :)
.
När jag ska applicera mascara börjar jag alltid med den undre fransraden. Detta hindrar att msacara kletas av från de övre fransarna på ditt ögonlock om du skulle applicera mascara på de undre fransarna sist, eftersom man då oftast tittar uppåt.
.
Till mina undre fransar använder jag Lash Stiletto Volume från Maybelline NY (överst på bilden). Den har en mjukt kurvad borste med riktigt bra passform för den nedre fransraden.
.
Sedan böjer jag mina övre fransar och applicerar ett tunt tunt lager Superlasch från Gallery Colours (mitterst på bilden). Det här är en superbillig mascara som ger ett resultat som ser ut ungefär som en fransfärgning, och den separerar fransarna riktigt bra! Är du ute efter endast en ultralätt mascara som ser otroligt naturlig och lätt ut, så är den här bra.
.
När den torkat så applicerar jag ett lager Extra Volume Collagen + från L'Oreal Paris (nederst på bilden).
Den här borsten är ganska stor, och mascaran ger en fin volym.
.
Har jag bråttom så står jag såklart inte med 3 olika mascaror, då brukar jag bara använda någon av dem på både undre och övre fransraden!
.
.

Fler nyårs-sminkningar

Hallå!
Vill du ha något speciellt till nyår? Jag har gjort två glittriga sminkningar och det var väldigt roligt att göra. Det tar ganska lång tid att göra en tutorial och jag har inte så mycket tid, så det blir en ganska enkel beskrivning på hur jag gjorde. Även om ni inte har en detalierad beskrivning kan ni alltid försöka göra er egen tolkning! Glittrena kommer ifrån MIST Stockholm.

Första makeupen: Silver och svart med glitter (som heter Durango från Mist)
 

Först lade jag en primer och på 2/3 av ögat en bas, dvs. svart eyeliner. Den resterande 1/3 tog jag en silvrig skugga och sotade ihop den med den svarta eyelinern. Sedan tog jag en vanlig svart skugga på eyelinern så den blev "mättad". Om man sedan väljer att ha glitter, tar man en återfuktningskräm (som ska fungera som "lim") över den ytan man vill ha glitter på. Jag, som ni ser på bilden, valde att ha glitter på halva ögat. Sen är det bara att varsamt nudda glittret mot krämen så sitter det där.

Under ögat tog jag en stedställd borste och skuggade lite svart och på det en silvrig glittrig eyeliner.
Den här gången valde jag att ha svart eyeliner på halva ögat, dvs. där det inte är glitter. Även vit eyeliner i ögat och en skimmrig highlighter.
Måla på mascara och sätt dit lösögonfransar efter det!


Andra makeupen: Lila med glitter (som heter Gallardo från Mist)




Det här glittret var så hiiimla svårt att fotografera för det var så svårt att få till den rätta färgen. Glittret innehåller blå och röda reflektioner. Jag tror den heter Gallardo (står jätteotydligt på burken!).

Först började jag med att ta på en primer över hela ögat och sedan valde jag en lila nyans som jag packade på ögonlocket upp till globlinjen. Vid globlinjen tog jag lite svart och blandade med den lila ögonskuggan så det blev mörklila. Sen "klistrade" jag på glittret på samma sätt som på den första makeupen. I den här sminkningen ville jag ha en riktigt skimmrig highlighter så jag använde mig av en vit med massor skimmer. För att sedan blanda ihop den mörklila skugga i globlinjen och den vita highlightern använde jag en babyrosa skugga med skimmer i, för att ge ännu mer färg. Den fortsatte jag med ner vid inre ögonvrån (man kan se det lite svagt på bilden).

Under ögat utmed fransarna skuggade jag dit lila skugga. När allt detta va klart målade jag dit mascara och satte dit ett par lösögonfransar. 

Har du inget av dessa produkter kan man ju alltid göra en egen variant av någon av sminkningarna och det skulle vara superkul om du ville visa ditt resultat!


Fråga oss!

Har du en fundering som har med smink eller skönhet att göra?
Ställ den gärna till oss så svarar vi så fort och så bra vi kan! :)


Läsarfråga

Hej!
.
Läsarfråga:
Jag vill ha en foundation, men jag vill ha en som är rätt ljus, har ni något tips?
.
Svar:
Det här med ljusa foundations är riktigt svårt, då de flesta märkens ljusaste ton oftast även den är relativt mörk.
Men är du väldigt ljus i hyn, och inte hittar någon foundation som passar av de "vanliga" märkena så brukar det finnas ljusa foundations hos de lite finare affärerna/märkena.
Prova att gå till t.ex. MakeUpStore eller Face, där är det mer troligt att du hittar de ljusare nyanserna.
Visst, de är något dyrare, men du får en bra foundation som passar din hudton!
.
Vi har även fått väldigt många önskemål om olika sminkningar, och vi ska såklart försöka göra så många av dem vi kan och visa här på bloggen!
.
Har du någon sminkning eller något annat du vill se i bloggen? Eller en fråga?
.
◊Kommentera gärna inlägget som finns under kategorin "Kom med förslag" i högerspalten om det är något speciellt du vill att vi gör ett inlägg om, då är det mycket lättare för oss att hålla reda på vad ni läsare vill se :)
.
◊Eller om du har en fråga som du vill att vi ska svara på, ställ den då gärna i inlägget under "Fråga oss" i högerspalten.
.
Vi kommer även börja med att ha regelbundna "frågestunder" på bloggen snart :)


.

Sminkpenslar från Sigma

Hej!
.
Jag beställde ett sminkborts-set från Sigma på julafton, och det har redan kommit hem i brevlådan! :)
Borstarna är av riktigt bra kvalitet, men jag kommer såklart uppdatera senare om vad jag personligen tycker om dem!
.
Det är verkligen viktigt att ha bra redskap om man vill få till en bra sminkning, det gör en otrolig skillnad!
Om du är sugen på nya borstar eller liknande, kika in på Sigmas hemsida!
Länk --> http://www.sigmabeauty.com/
.
.
.

Torra vinterfötter?

Hej!
.
Idag kände jag för att fixa ett litet hemma-spa för mina fötter, de blir ju så torra och trista på vintern.
.
Enkelt hemma-spa som gör underverk för dina fötter:
.
♦ Börja med att ha fötterna i ett ljummet fotbad ca 5-10 min.
.
♦ Fila fötterna med en fotfil.
Detta är lättast att göra då foten är något fuktig, för då får filen bäst "grepp".
.
♦ Massera fötterna med en skrubb, antingen en fotskrubb eller en kroppsskrubb.
Detta gör underverk för både dina händer och fötter!
.
♦ Skölj bort skrubben, klipp tånaglarna om det behövs och tvätta fötterna noga.
.
♦ Dränk nu dina fötter i en fet kräm, och sätt på dig ett par strumpor.
Detta blir som en inpackning för fötterna!
Låt detta sitta på ett bra tag så kan jag garantera att du har ett par baby-lena fötter efteråt!
.
♦ Avsluta ditt fotspa med att måla på något snyggt nagellack!
.
Tips: Om du brukar byta nagellacksfärg på dina fingernaglar ofta, välj då ett lack till dina tår som fungerar till allt, t.ex. svart! Om du dock inte brukar ha nagellack på fingrarna så ofta, eller oftast har manikyr (som jag) så är det ju fint att piffa till tårna med ett färgglatt lack!
.
På bilden:
.
Soft Skin Body Scrub fårn ACO
En bra skrubb för hela kroppen, luktar gott och är inte jättedyr.
Finns att köpa på apoteket.
.
Nagellack nr 74, Kabuki, från Chanel
Chanel har riktigt bra nagellack tycker jag. De är dock lite dyrare men de sitter som berget!
.
Fotfil
En bra sak att alltid ha hemma! Kostar ca 20-30 kr.
Finns att köpa nästan överallt, t.ex. Åhléns, Maxi...
.


.



Nyårs-sminkning

Hejhej!

Vi fick in ett önskemål av en tjej som undrade om vi kunde göra en guldig sminkning och det satte jag igång med! För er som inte brukar använda smink kan denna bli lite mörk.  Då är det bara att dra ner på eyeliner och inte göra den så tjock eller inte ha någon överhuvudtaget!

Jag använde mig huvudsakligen av min natural palette från Too Faced. Den paletten har en jättefin guldig skugga och en matchande brun med guldglitter. Plus det lite svart. Har ni inte den kan ni använda era egna produkter som har min beskrivning.

Jag började med att lägga en vit bas (NYX jumbo pencil i milk) över hela ögonlocket upp till ögonbrynet för färgerna ska bli starka. Jag ville gärna ha en skarp linje vid yttreögat så jag satte en tejp ("sjukhustejp", som inte sitter lika hård som vanlig tejp som kan skada huden). Jag packade på den guldiga skuggan som bilden visar. 

 

Jag la sen den mörkbruna skuggan med guldglitter i yttre ögonvrån och skuggade ut den. Jag applicerade en vanlig vit MATT highlighter, därför att det redan är så pass mycket runt ögat och mer ska på.



Sen när jag drog bort tejpen såg det ut så här:

(Tycker man inte om den skarpa linjen kan man bara sudda ut den eller t.o.m. skippa den i första hand).



Sen målade jag dit en tjock eyeliner-vinge som följer linjen en bit. Där kan man välja själv hur tjock man vill att den ska va, men tänk att det ska dit lösögonfransar så det blir inte så dramatiskt som det ser ut just nu. Jag skuggade ut eyeliner med en matt svart skugga och fortsatte med det under ögat också längst med fransraden. Sen målade jag dit eyeliner i ögat också, både uppe och nere.



Sen tog jag massor mascara på mina fransar och satte dit ett par lösögonfransar, för det är ju faktiskt nyår! Så här blev slutresultatet och det var enkelt att göra. Men tänk på att skugga MYCKET så blir det superbra!!



Önskas någon annan nyårs-sminkning är det bara att skicka en kommentar så kan vi göra ett försök!



Önskemål, steg för steg

Hej!
.
Här kommer en efterfrågad Audrina Patridge (från The Hills) steg-för-steg-sminkning.
.
.
♦ Bas
.
Börja med att applicera din foundation och concealer som vanligt.
För att sedan få fram Audrinas solbrända hy applicerar du lätt med solpuder på kinder, haka, panna och något på näsan.
.
Var försiktig med att använda för mycket, då kan du lätt se smutsig ut.
Avsluta med puder.
.
.
♦ Ögon
.
Jag lade en enkel, naturlig sotning med lite guldskimmer i för att matcha Audrinas naturliga look.
.
.
Sedan var det dags att rama in ögonen, vilket är det stora i den här sminkningen.
Jag använde min svara gel-eyeliner från MakeUpStore.
.
Jag började med att applicera den med en snedställd, smal pensel längs den övre fransraden.
.
.
Sedan tog jag en liten ögonskuggspensel, nr 102 från Kicks, och sotade eyelinern.
Just den här eyelinern är väldigt smidig då den faktiskt går att sota väldigt bra innan den torkat helt.
.
.
Sedan var det dags att rama in även under ögat. Även här använde jag mig av en smal, snedställd pensel då jag applicerade svart ögonskugga precis under den nedre fransraden. Sota även detta något med en lite större pensel, då får du den fina inramande sotningen som Audrina har.
.
Avsluta med vart kajal i vattenlinjen precis inne vid ögat.
.
.
Nu var det dags för fransarna! Om man vill ha det där lilla extra funkar lösfransar perfekt till den här sminkningen.
Jag har använt ett par från H&M.
.
Sedan applicerade jag mascara och fyllde i mina bryn.
.
.
♦ Läppar
.
Håll läpparna i en naturlig eller ljus nyans. Här valde jag att använda en ljusrosa nyans,
men välj det du känner dig finast i :)
.
.
Hoppas det var lätt att hänga med i stegen.
LYCKA TILL! :)

.
.
.
.
.
.
.
.

Nyårsinspiration!

Hej!
Här kommer lite inspiration inför nyår!
Experimentera dig fram till en sminkning som just du tycker om!

Tips: Tänk på helheten!
Matcha kanske din ögonskugga med din klänning,
och glöm inte att piffa upp det hela med t.ex. ett glittrigt nagellack!

Dagens, enkel sotning

Hej!
.
Dagens make-up blev en enkel sotning i brunt och i lite lila-skiftning.
Jag har använt skuggor från min lilla VivaLaDiva-palett plus en svart skugga från Maybelline NY.
.
VivaLaDiva-paletten
..
.
.
.
.
.

GOD JUL


Svart sotning

GOD JUL! :)

Här kommer en efterfrågad svart sotning. Jag har endast använt tre färger, två nyanser av svart och en vit highlighter. Simpelt och tar endast några minuter att göra. Man kan självklart använda andra märken på produkterna om man inte har dessa!

Använt mig av:
Mac Painterly paint pot
Mac eyeshadow - Black Tied (Glitter)
Nyx eyeshadow - Black (Matt)
En vanlig matt vit från Too Faced
Mac Blacktrack fluidline
Rimmel Mascara

Först började jag med att ta på mac painterly paint pot som bas och för att få en jämn färg över hela ögonlocket. Sedan tog jag Black Tied från Mac över hela ögonlocket och lite över globlinjen (kom ihåg att lyft ögonbrynet så hela locket slätas ut så man får svart överallt och inte i veck!!).




Sen suddade jag ut hårda linjer och tog den matta svarta skuggan från NYX (en mörkare nyans) i yttre ögonvrån som ett V. Sen på med en vit highlighter! Sudda noggrant i globlinjen.




Tillsist tog jag Black Tied (den ljusare nyansen) under ögat längst fransarna och därefter eyeliner med vinge. Även eyeliner i ögat som jag suddade ut i ögonfransarna. På med massor av mascara och sen är det färdigt! Vill man att sminkningen ska vara ännu mörkare är det bara att ta mörka nyanser av svart.


Ett tips för att eyelinern i ögat ska hålla längre är att ta svart ögonskugga över!

Prova gärna och skriv hur det gick :)




Hur man sätter dit lösögonfransar

Här kommer en liten guide hur man sätter dit lösögonfransar!

Först börjar man med att ta loss fransraden från förpackningen och mjukar upp den genom att gör så här fram och tillbaka:


Detta ska man göra för att mjuka upp den, för att den senare ska kunna forma sig efter ögat lättare.
Oftast brukar lösögonfransarna vara längre än ögat vilket gör att man själv får klippa till dem. Det är enkelt!  
De riktiga fransarna är uppbyggda så att det är kortare hår vid innerögat och långa vid ytterögat, och exakt samma med lösögonfransarna! Så det är ganska logiskt att göra detsamma med dem. När man mätt och den biten som sticker ut från ögats kant ska klippas av, blir snyggast och bekvämast så!
Efter det applicerar man lim över hela fransraden och jag brukar ta lite extra i kanterna för det är där det lätt lossnar. Ett tips är att ha ett bra lim! Det kan vara orsaken till att de lossnar vid kanter, eller att man inte pressat dem tillräckligt mot ögonlocket/fransraden.
När man väl ska sätta dit dem kan det vara klurigt de första gångerna för det är svårt att komma tillräckligt nära de riktiga fransarna. Jag använder en kombination av ögonbrynsplockare/pincett och mina händer. Jag försöker hålla fast lösögonfransen med en pincett tills det har torkar tillräckligt men det kan vara svårt att veta, därför kan man ta en liten klick lim på handen samtidigt som på lösögonfransarna, för då vet man exakt hur klibbigt och kletigt det är! När allt sedan har torkat brukar jag ta på lite mascara för att de de riktiga ska smälta in.

Så här blir resultatet:


Nu kan man se var jag brukar mäta ifrån. Ungefär där mina riktiga små ögonfransar börjar, så att det ser så "naturligt" ut som möjligt. Sen är det bara att ta på eyeliner om det önskas, själv brukar jag ta på det före för att få en svart grund till fransarna!

Hoppas det hjälpte!




Hårprodukter

Hej!
.
I det här inlägget tänkte jag visa vilka hårprodukter jag använder.
Det är faktiskt bara fyra stycken, men jag rekommenderar dem verkligen! :)
.
1. TRESemmé Color Revitalisning Shampoo
.
Ett superbra och prisvärt shampo!
Det kostar ca 90:-, men det är drygare än vanliga shampon, så det räcker jättelänge, och blir alltså billigare i längden! Finns att köpa på bl.a. Maxi
.
Tips: borsta igenom håret innan du duschar! Då är det mycket lättare att reda ut det efteråt! :)
.
2. L'oreal Elvital Color-Vive Balsamspray
.
Eftersom jag nu har toning ovanpå min hårfärg så använder jag inte vanligt balsam när jag duschar, för det "driver ut" toningen. Istället använder jag detta spraybalsam i handdukstorkat hår efter varje tvätt, men även i torrt hår om det är trassligt och dant. Min toning har suttit som berget i flera veckor, och håret blir babymjukt! :)
Dessutom luktar det jättegott, och det är billigt! Kostar ca 35:- och finns att köpa på bl.a. Maxi.
.
Tips: även om du använder vanligt balsam när du duschar är det alltid bra att ha ett spraybalsam till hands hemma. Istället för att slita och dra i tovor och trassel, spraya i lite balsam och minska slitaget på håret!
.
3. TRESemmé Heat Defence Värmespray
.
Detta värmeskydd använder jag i fuktigt hår om jag ska föna håret. Annars sprayar jag det på torrt hår, låter det torka och borstar igenom håret innan jag använder plattång eller liknande.
Utan detta värmeskydd skulle mitt hår se ut som ett risigt fågelbo! Det "trollar bort" allt det frissiga och håret blir mjukt och glansigt! Det kostar ca 90:-, men jag tycker verkligen att det är prisvärt!
Det finns att köpa på bl.a. Maxi.
.
Tips: var noga med att skydda ditt hår och från värme och slitage!
Undvik t.ex att föna håret om du inte måste, att föna sliter jättemycket på håret! Och kom ihåg att det är bättre att lägga pengar på värmeskydd istället för att lägga pengar på att försöka reparera håret när det är riktigt slitet/förstört!
.
4. Klippoteket XXtreme Hair Spray
.
Ett budgetspray (ca 50:-) som jag faktiskt tycker är jättebra, och det luktar jättegott! :)
.
Tips: hår har en tendens att bli flottigt om man använder för mycket stylingprodukter i det, så ta hjälp av bl.a. hårnålar för att få till en fin frisyr istället för att dränka håret i spray och dylikt!
.
.
Nedan ser ni mitt hår en vanlig dag då jag använt ovanstående produkter och sedan plattat det.
Här har ni även dagens make-up, en naturlig sotning i brunt, neutral bas och lätt färgade läppar :)
.
.

Matcha din ögonfärg!

Hej!
.
Många läsare har undrat  vad man ska använda för ögonskuggor och liknande till en viss ögonfärg.
Det finns ju inga exakta JA eller NEJ, men jag hittade några riktigt fina förslag!
Den här härliga inspirationen och de fina bilderna är från CoastalScents.
.
Här är länken till sidan, här kan du även klicka hem paletterna nedan om du vill!
http://www.coastalscents.com/cfwebstore/index.cfm?fuseaction=category.display&category_id=153
.
.

Söt trio från Hello Kitty

Hej!
.
Igår när jag var ute och handlade julklappar hittade jag även en liten billig julklapp från H&M till mig själv!
En söt läppglanstrio från Hello Kitty fick jag med mig hem, trots att jag inte är något stort fan av just det märket, men vem kan motstå 3 läppglans för 40:-? De luktar dessutom jättegott!
.
.

Vardagspalett från Viva La Diva

Hej!
.
Den här paletten från Viva La Diva är verkligen en perfekt liten palett för att få en fin vardagssotning.
Jag använder den nästan varje dag faktiskt :)
.
Skuggorna är bra pigmenterade och något skimriga.
.
.
Jag kommer inte ihåg vad den kostade (men har för mig att den inte var särskilt dyr).
Den finns att köpa på bl.a Åhléns.
.
Här har jag använt mig av:
.
Eye Shadow Fix (primer) från IsaDora
Gel eyeliner, Make Up store
Lasch stiletto Volume Mascara från Maybelline NY
.
1. Eyeshadow Meteor från Make Up Store
.
.
.

Sköt om dina borstar

Hej!
.
Det är jätteviktigt att man sköter om sina sminkborstar, så idag har jag städat, sorterat och tvättat alla mina borstar :)
.
Enligt mig kan man inte tvätta sina borstar för ofta, det är dock vanligt att man rengör dem för sällan.
Penslar som används till flytande produkter, t.ex foundationborstar bör rengöras oftare än de som används till torra produkter så som rouge och ögonskugga då bakterieväxten är större i dessa.
.
Jag tvättar min foundationborste varannan dag och övriga borstar var/varannan vecka.
När jag tvättar använder jag vanligt diskmedel eftersom det löser fett väldigt bra om man jämför med t.ex vanlig tvål.
.
När du tvättar dina penslar ska du tänka på att inte vara för hårdhänt med borstarna så att de blir "spretiga" när de torkar, och SKÖLJ NOGGRANT så att det inte finns något medel kvar i borstarna när du är klar!
.
Mina borstar får alltid lufttorka eftersom det är mest skonsamt för dem, men har man bråttom och ändå var tvungen att tvätta t.ex. sin foundationborste så kan man till nöds torka den med hårfönen.
.
Så sköt om dina borstar! Då håller de sig fina och fräscha MYCKET längre :)
.
Några borstar på torkning!
.

Glitter och silver

Hejsan!
Hoppas det är bra med er. Jag har det jättebra och nu är det äntligen lov vilket betyder bättre uppdatering för min del.

En tjej undrade om vi kunde fixa en sminkning med silvrig och glittrig eyeliner och som tur va har jag en sådan och här kommer ett förslag på hur det kan se ut:


Jag började med att lägga en ljus, nästan hudfärgad ögonskugga med lite skimmer i. Sen en grå skugga (snyggt till silver) i globlinjen och den skuggade jag ut väldigt noggrannt. Sen åkte eyelinern på och den fick en liten vinge på slutet. Ja, jag vet att det kan va knepigt att få till den bra men träning ger färdighet som det heter!

Sedan tog jag min kära glittereyeliner och målade över det svarta så resultatet blev så här! Då får man en kletig finnish som är perfekt att ta silvrig ögonskugga på.



Ungefär så här kommer det se ut när man applicerat en silvrig skugga och sedan ett glitterlager till men bilden gör det verkligen inte rättvist för här ser det ganska tjockt ut.



Jag gjorde även en liten eyeliner vinge vid underfransarna där jag endast gjorde ett svart streck med silverglittereyelinern! Tycker man att det blir för mycket med den kan man såklart skippa den. (Haha mina ögonfransar mår inte så bra på den bilden :P)



Bilden är tagen utan blixt och nu får man en bättre bild hur ögat ser ut när allt är klart :)
Testa gärna på det här för det blir ett coolt slutresultat!

Det skulle vara jättesnyggt att ha färgstarka läppar till detta! Jag skulle köra på rött för det är inte så mycket smink runt ögonen vilket gör att man kan ha lite mer färg i övriga ansiktet :) Vill man att all fokus ska ligga på just eyeliner tycker jag man ska va ganska neutral i ansiktet och kanske bara konturera vid kindbenen, panna och käke!


Kom med förslag!

Har du någon speciell sminkning du vill se i bloggen? Eller något annat du vill att vi ska visa?
Kom gärna med förslag här, så ska vi göra vårt bästa för att göra ett inlägg om just det! :)


Hur man formar ögonbrynen

Hejhej! här kommer lite tips på hur man får till ögonbrynen på bästa sätt. Självklart kan man forma dem som man vill men jag gillar att följa den här mallen. Man utgår ifrån sidorna på näsan! 
Här får ni en bild för att få en bra uppfattning, och kom ihåg att det är jättesvårt att få till dem exakt lika för ögonbrynen är "systrar" inte "tvillingar"! Här får ni även dagens makeup :)






Underbar primer från Clarins

Hej!
.
Jag har alltid haft problem med min feta hy, som även på vintern kan bli torr, vilket kan vara riktigt knepigt ibland!
Men nu har jag hittat en superbra primer!
Jag har testat ganska många primers, men den här toppar listan utan tvekan!
Den tar bort både det blanka och det torra!
.
Rengör och återfukta ansiktet och applicera primern i hela ansiktet eller bara på dina problemområden innan du applicerar din foundation. Produkten är väldigt dryg, så en "klick" lite mindre än storleken av en ärta räcker till hela ansiktet!
.
Man får med en liten spatel när man köper denna primer, och mitt tips är : använd den!
Undvik att pilla med fingrarna nere i burken, den är inte lika hygieniskt.
.
När jag använder den här primern under min foundation så sitter den mycket bättre och ger ett nysminkat intryck i flera timmar! :)
.
Den kostar 295:- och finns att köpa på Kicks.
.
.

Fräscha naglar

Hej!
.
Nu i vintermörkret är det ju alltid trevligt att få känna sig lite fin och fräsch, så här kommer ett tips på en fin nageldesign som funkar till allt!
.
Jag började med att lägga en vanlig manikyr.
Jag använder oftast något av Mavala's rosa lack som underlack. De är billiga och håller verkligen bra :)
.
För att piffa till manikyren något så använde jag blommor från kittet på bilden nedan (till höger).
Jag avslutade sedan med det topplack som följde med i kittet, och det var faktiskt bra!
Kittet, som består av två ark med "blommor" och ett topplack finns att köpa på bl.a Åhléns och kostar ca 70:-.
.
Perfekt som julklapp? :)
.
.
.

Smokey eye

Idag har jag sminkat min syster och så här blev resultatet! Smokey eye med svart och rödlila för gröna ögon.

 
Perfekt för fest! :)




Jul-inspiration

Hejhej! Ursäkta den dåliga uppdateringen men vi har haft fullt upp och dessutom varit sjuka.
Men nu kommer det en ny tutorial om hur man kan få till den perfekta jul-maken. Jag satt och tänkte på vilka färger man kunde använda och de första jag kom på var guld och röd. Så det tänkte jag göra men tycker man mer om t.ex. grön kan man bara byta ut den röda mot en fin grön istället :).

Jag använde mig av:
Urban Decay Primer Potion (som förövrigt är väääldigt bra och håller hela dagen!)
88 paletten med färgerna: Röd och brun + en vit highlighter
Viva la diva paletten med färgen guld
MakeUpStore's gel eyeliner i svart
Mascara Rimmel London
Lösögonfransar depend


På med en bra primer och lägg en guldig skugga över hela ögonlocket och lite över globlinjen.
Guldigt passar väldigt bra till blåa ögon!


Skugga en röd ögonskugga i globlinjen och i yttre "V":t och blanda ihop den guldiga skuggan med den röda. Här går det att ta vilken färg eller nyans som helst men vill man ha en julinspirerad sminkning blir det här jättefint! Här tog jag även en ljusare guld/gul skugga i inre delen av ögat för att få kontraster. Jag använde mig av mus cybershadow i meteor.


Är man mer bekväm med neutrala ögon så kan man ta lite brunt i yttre v:t. och sedan ta samma skugga vid nedre fransraden. Applicera sedan en highlighter, jag tog en matt highlighter.



Jag gillar eyeliner som har den där vingen, men självklart ska man måla eyelinern som man själv känner sig bekväm med och gillar!


Färdigt! Tillsist tog jag på lite mascara och ett par lösögonfransar.
Fransarna bestämmer du själv om du vill ha men jag tycker att det ger ögonen ett helt nytt utseende och de passar väldigt bra till speciella tillfällen som t.ex. julafton :)



Gör även en rolig frisyr och använd fina smycken! :) Rakt hår, lockat hår eller en fläta?




Make-up till nyår

Hej!
.
En läsare ville att ett förslag på en nyårs make-up skulle komma som en tutorial här på bloggen.
.
Jag tänkte visa en lätt variant på en festlig make-up, då det är många som inte har varken strass-stenar eller lösglitter hemma, men ändå vill ha en make-up med som är lite "extra" till t.ex. nyårsafton!
.
Så här kommer mitt förslag på en lätt och billig nyårsmake!
.

.
Börja med att lägga en primer på hela locket.
Lägg även lite löspuder under ögat för att hindra skugga att fastna i din bas.
Lägg sedan en svart metallic-skugga i globlinjen.
.
.
Lägg sedan en ljusare skugga, jag har valt en metallic-grå/silvrig, in mot ögonvrån och sota ihop den med den mörka.
Avsluta med en ljus, gärna en glittrig vit skugga inne i ögonvrån.
.
.
Sota nu linjerna på den mörka skuggan, och applicera rikligt med en ljus, glittrig, highlighter eller skugga under ögonbrynet.
.
.
Måla med mörk och ljus skugga under ögat för att få en sammanhållen sminkning.
Borsta nu bort det överflödiga pudret under ögat.
.
Nu är det dags för det roliga!
Jag valde några skuggor i färgglada nyanser, blandade dem med en droppe vatten och målade små färgprickar med hjälp av en smal, spetsig pensel.
Låt fantasin flöda!
.
.
Till sist, måla eyeliner, kajal i vattenlinjen, böj fransarna och på med mascara!
Och varför inte lyxa till det hela med ett par snygga lösögonfransar?
.
.
♥Klart!
.
Här är min make-up för idag i sin helhet :)
De två första bilderna är helt oredigerade.
.
.
.

Metallic

Hej!
Det var en tjej som undrade om vi kunde göra en party-makeup och här kommer min version!
Nyckelordet är metallic med svart och silver. Passar till det mesta : )

Jag har använt mig av tre färger i min 88-palett. Men det går bra att använda skuggor från vilket märke som helst. Som bas använde jag en high tech lighter från mus i milkyway (för att göra färgerna mer starka och "metalliska") och eyeliner från mac. Och slutligen lösögonfransar från depend nr.2.






Här har jag applicerat high tech lightern från mus och silverögonskuggan som har en blå ton.
(Ursäkta allt glitter och mina ögonbryn haha..)




Här har jag tagit en svart ögonskugga och applicerat den i globlingen och vid yttrekanten av ögon och skuggat uppåt. Jag har inte skuggat nedåt i globlinjen vid den silvriga skugga utan fått en skarp linje där istället!




Nu har jag tagit en smal borste och skuggat en smal linje under ögat.



Jag tycker personligen att det är viktigt att fylla i den övre fransraden så att det blir helt svart när man fått på lösögonfransar och mascara. Annars kan det lätt se ut som om att det är en liten hudfärgad flick man missat att göra något åt.



Sådär! Nu är ögat färdigt. Det sista jag gjorde var att ta på lite mascara och sedan målade jag eyeliner ovanför ögat och i. Sist tog jag på depends lösögonfransar och fyllde i ögonbrynet.

Hoppas det hjälpte någon eller gav inspiration!



RSS 2.0